Jump to content

Regulament & informatii generale


Darian433
 Share

Recommended Posts

  • Administrator

Acest regulament se aplica pentru toti membrii comunitatii "OldGods" - www.oldgods.ro
Incalcarea regulamentului va duce la sanctionarea membrului, indiferent de situatie.


1. Username, profil, avatar si semnatura
1.1 User name/Display name trebuie sa fie cat mai curat, fara prea multe caractere, cuvinte obscene, rasiste sau cu tenta sexuala. - nerespectarea aceste reguli duce la stergea contului.
1.2 Avatarul si semnatura sa nu contina elemente de tip pornografic, rasist sau obscen. 
1.3 Semnatura poate contine maxim o poza (png, jpg, gif...etc).
1.4 Atasarea clipurilor video in semnatura se poate face doar prin link (youtube).
1.5 Inregistrarea mai multor conturi de pe aceasi adresa IP de catre aceasi persoana va rezulta in banarea tuturor conturilor (doar in cazul in care conturile apartin unei singure persoane).

2. Deschiderea unui nou topic (thread)
2.1 Topicul trebuie creat in categoria corespunzatoare subiectului.
2.2 Folositi-va de functia "Search" inainte de a deschide un topic, s-ar putea sa existe deja un topic cu acelasi subiect.
2.3 Titlul trebuie sa fie simplu si la obiect, cat mai sugestiv.
2.4 Topic Bump/UP se poate face o data la 24H - off-topic-ul / post-hunt-ul sunt interzise.

3. Limbajul
3.1 Folosirea unui limbaj obscen (vulgar, rasist, sexual) va aduce de la sine suspendarea pe forum pentru o perioada determinata (7-30 zile).
3.2 Provocarea si participarea la certuri si alte tipuri de conflicte, indiferent de cine a inceput sau, respectiv, deranjat primul, aduce la suspendare pe o perioada determinata (7-30 zile).
3.3 Sanctiunile de mai sus, respectiv: limbaj vulgar, rasist, sexual, provocari la certuri si alte tipuri de conflicte, se pot aplica si pentru mesajele private (PM).
3.4 Aceste reguli se aplica indiferent de limba folosita.

4. Reguli de postare (topic & reply) - off-topic/post-hunt/spam/double-post/double-reply/abuz unelte
4.1 Off-topic reprezinta orice reply care nu are legatura cu subiectul topic-ului, ori topic care nu are legatura cu categoria in care este postat.
4.2 Post-huntul reprezinta postarea unui topic / reply care are ca scop cresterea in nr. de posturi, calitatea si originalitatea nefiind luate in calcul. 
4.3 Spam-ul este complet interzis, acesta fiind reprezentat din postarea a mai mult de 3 topic-uri/reply-uri in mai putin de 60 min ori umplerea categoriilor doar cu postarile dvs. indiferent de timp.
4.3.1 Spam-ul este calculat de catre STAFF si sistemul anti-spam oferit de "Invision Community", "Google", "Cloudflare", acesta poate fi diferit de la situatie la situatie.
4.4 Reclama, de orice tip, indiferent de categorie sau situatie, este complet interzisa. - singurele exceptii sunt site-urile aprobate (acestea sunt afisate mai jos).
4.5 Double-post-ul este interzis, acesta fiind reprezentat prin postarea de doua ori, o postare urmata de o alta postare sau reply urmat de alt reply intr-un interval mai scurt de 24 ore.
4.6 Abuzul de unelte pentru editarea textului este reprezentat prin excesul de culoare aplicat pe text, folosirea unui font deranjant, necorespunzator, ori aplicarea altor efecte sau folosirea altor unelte fara ca acestea sa aduca un beneficiu textului. Textul trebuie sa fie cat mai usor de citit (pentru ochi), asta insemnand ca trebuie sa fie simplu si curat.
Pentru a evita incalcarea acestor reguli, definite de punctul 4 pana la punctul 4.6, recomandam sa folositi butonul "Edit" aflat deasupra topicului, respectiv deasupra reply-ului, sa cititi alte postari create de catre utilizatorii aflati in "Staff", sa pastrati simplitatea si sa va informati bine inainte de a posta.

5. Pirateria si incurajarea acesteia
5.1 Comunitatea "OldGods" - www.oldgods.ro nu permite pirateria de nici un fel si nici nu incurajeaza acest obicei, suntem complet impotriva pirateriei si incercam pe cat de mult posibil sa o impiedicam.
5.2 Reclama, postarea sau orice alt lucru care incurajeaza pirateria, respectiv practicarea acestui obicei va aduce ca urmare interzicerea permanenta in comunitatea noastra si stergea continutului.
"Piratarea și utilizarea software-urilor piratate este ilegală. Licenţele software intră sub protecţia legii nr.8/1996 actualizată privind protecţia drepturilor de autor. Aceasta clasifică utilizarea oricărei aplicaţii sau conţinut digital, fără plata drepturilor de autor sau a costurilor de licenţă, ca fiind piraterie.
„Art.139 (6) În sensul prezentei legi, prin mărfuri-pirat se înţelege toate copiile, indiferent de suport, inclusiv copertele, realizate fără consimţământul titularului de drepturi sau al persoanei legal autorizate de acesta şi care sunt executate, direct ori indirect, total sau parţial, de pe un produs purtător de drepturi de autor ori de drepturi conexe sau de pe ambalajele ori copertele acestora.”
ATENTIE: Comunitatea "OldGods" - www.oldgods.ro, respectiv "Staff"-ul comunitatii, membrii acesteia, nu isi asuma posibila "vina" sau "tragere" la raspundere pentru faptele altor utilizatori. Fiecare utilizator este direct responsabil de ceea ce face, este obligat sa respecte regulamentul comunitatii si legile internetului din Romania iar noi nu ne asumam faptele acestora.

7. Functia "Report" (in romana: raportare) si utlizarea acesteia
7.1 Daca un topic, reply ori utilizator incalca regulamentul, se va folosi functia "Report", aceasta fiind completata cu toate detaliile necesare legate de regula/lile incalcate de utilizatorul raportat.
7.2 Fiecare incalcare a regulamentului se va raporta o singura data, raportarea de mai multe ori a aceleasi probleme se va sanctiona cu avertisment (warn).
7.3 Daca raportul a fost inchis, indiferent de decizie si sanctiunea aplicata, nu se va mai raporta aceasi problema din nou.
7.4 Functia de "Report" se foloseste exclusiv pentru utilizatorii care incalca regulamentul, indiferent daca acestia fac parte din "Staff" sau nu. - ATENTIE: functia se foloseste doar pentru situatile in care regulamentul nu este respectat!

8. Regulamentele categoriilor
8.1 Anumite categorii pot avea propriul regulament, acesta se va respecta impreuna cu regulamentul general al forumului. 
8.2 Anumite regulamente din categorii pot permite off-topicul.

9. Functia contact - contactarea administratie utilizatorilor
9.1 Orice contactare a utilizatorilor sau a membrilor care este suspecta va aduce interzicerea in comunitate.
9.2 Contactarea abuziva (spam, mail-uri, mesaje aiurea) va fi sanctionata cu warn/suspendare pe termen de 30 de zile.
9.3 Orice alte fapte abuzive, indiferent de situatie, care au legatura cu comunitatea "OldGods" - www.oldgods.ro se vor sanctiona la hotararea administratiei (administratorilor) comunitatii.

In atentia cititorului
• Regulamentul trebuie citit si verificat pentru luarea la cunostinta a oricarui modificari aparute. - necunoasterea regulamentului se sanctioneaza.
• Inregistrarea in comunitatea "OldGods" - www.oldgods.ro reprezinta acceptul dvs. asupra regulilor de mai sus.
• In situatiile neprevazute in regulament, administrarea (administratorii) comunitatii vor lua decizia finala.
• Regulamentul poate sa fie modificat oricand, va recomandam sa-l verificati cel putin odata pe saptamana.


@ Conducerea "OldGods" - www.oldgods.ro
Contact:

in reply site-urile (reclamele) permise. - soon

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • NasaPaul locked and pinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...